Agenda

logo sponsorkliks

OCW logo1 1

De dirigent

Wie is Wim Hamans?

Wim is een open, enthousiaste en stimulerende persoonlijkheid. Hij kan goed samenwerken met anderen..Pasfoto Wim

Hoe repeteert hij?

Voor het instuderen van nieuwe songs maakt Wim gebruik van de piano om akkoorden dan wel toonhoogtes aan te geven. Verdere begeleidingen werkt hij uit in zelfgemaakte studiotracks. Deze zijn op maat gemaakt op basis van de arrangementen die het koor zingt. Daarnaast is hij zeer bedreven in het schrijven voor en omgaan met een combo of orkest.

Muzikale achtergrond

Wim heeft een zeer brede muzikale achtergrond en veel ervaring in het dirigeren van koren en andere muziekgezelschappen. Hij heeft een professionele muzikale opleiding genoten op het conservatorium. Eveneens schrijft hij graag arrangementen voor uiteenlopende bezettingen en stijlen.

Tot 2014 werkte hij als gitarist/klarinettist bij het Orkest Koninklijke Luchtmacht en verleende medewerking aan evenementen, taptoes en shows in binnen- en buitenland. Daarnaast was hij orkestleider en muzikaal producent bij het Cirque d’Hiver Roermond, leidde hij diverse Big Bands en showorkesten waaronder TeePee Big Band, Mish Mash, Switch en momenteel nog steeds Bigband Flavour uit Venray. Ook gaf hij vele concerten met het Score Jazz Orchestra Venlo.

Koren

Wim’s eerste koor was het jongerenkoor Horn, waar hij het arrangeren voor het koor al gauw in de vingers kreeg. Vanaf 1 maart 2022 is hij is hij naast dirigent van Zanggroep In Between Helden nu ook onze dirigent!

Meer informatie kun je nog vinden op www.wimhamans.nl